Kinderen

Wij hebben een aparte paragraaf aan “kinderen” gewijd, omdat bij scheidingen niet altijd kinderen betrokken zijn en waar zij dat wel zijn, wij vinden dat kinderen een belangrijke plek, zo niet de belangrijkste plek, binnen de scheiding innemen. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: kinderen vragen niet om een scheiding, maar scheiden mee! U gaat door een achtbaan van emoties, maar hoe zit dat bij uw kinderen? De scheidingsprocedure van hun ouders is voor hen even verwarrend; de twee belangrijkste personen in hun leven hebben besloten om niet meer samen verder te gaan… Wat nu? Meestal hebben kinderen hier, afhankelijk van hun leeftijd, zeer praktische vragen bij; waar ga ik nu wonen? wie komt mij van school ophalen? zie ik opa en oma dan nog wel?

Hoe kun je je kinderen hier nu bij ondersteunen? Welke antwoorden geef je? En hoe vertel je het überhaupt aan je kinderen?

In de gesprekken die wij met u hebben, zal alles besproken worden. Voor wat inleidende informatie kunt u alvast de pagina’s onder het kopje “kinderen” lezen.