Help! Wij gaan scheiden!

Het hoge woord is eruit…, “ik wil zo niet meer verder, ik wil van je scheiden!”. Misschien bent u degene die deze melding heeft gedaan of heeft u zojuist de boodschap gekregen van uw partner. Hoe dan ook, u gaat op dit moment door een moeilijke en emotionele periode. Wellicht bent u ontzettend boos of juist heel erg verdrietig en teleurgesteld. Ondanks het feit dat 1 op de 3 huwelijken strandt, heeft u bij het doen van uw trouwbelofte nooit gedacht dat dit ú zou overkomen. Of misschien bent u juist opgelucht, dat eindelijk het hoge woord er uit is.

De belangrijkste vraag is vaak: “hoe nu verder?”. Hoe gaat het met de kinderen, de financiën en onze woning. Waar moet ik beginnen? Terwijl u bezig bent met uw emoties, moet er tegelijkertijd op zakelijk gebied veel geregeld worden. Dit kan voor u erg lastig zijn. Dan is het vaak prettig als iemand u bijstaat om alles in goede banen te leiden en iemand die u op financieel, juridisch én emotioneel gebied kan begeleiden.

Wat vast staat, is dat de manier waarop u uit elkaar gaat van groot belang is voor het verwerken van de scheiding. Dit geldt voor u als partners, maar zeer zeker ook voor uw kinderen. Daarom is het goed om niet in een vechtscheiding terecht te komen. Bij een vechtscheiding worden partners én kinderen (als die er zijn) onnodig gekwetst; partners proberen elkaar onnodig te raken en kapot te maken. En waarom? Voor de verwerking van de scheiding is het in ieder geval niet bevorderlijk, om over de traumatische gevolgen voor de kinderen maar te zwijgen. Wij streven er dan ook naar om u en uw partner op een waardige en respectvolle wijze te laten scheiden. Wij zoeken samen met u naar oplossingen waar u beiden mee kunt leven.

Scheiden is een zeer emotionele gebeurtenis, het is daarom prettig dat u zelf uw tempo aan kunt geven voor wat betreft het scheidingsproces. Omdat wij op een vast tarief werken, kunnen wij voor u alle tijd nemen en hoeft u niet voortdurend op de klok te kijken of er weer een uur met bijbehorend uurtarief is verstreken. Wij geven u alle ruimte, u bepaalt, het is immers uw scheiding.


Welke gedachten spelen er bij een scheiding? Klikt u hier.